Entertainment betting

Att kunna betta på annat än sporthändelser är inte alla medvetna om, men faktum är att det även går att betta på det mesta inom både nöje, livetävlingar, realityprogram etc.

Det kan vara väldigt roligt och engagerande att följa sina favoriter i olika tv-program eller tävlingar.

Hur fungerar entertainment betting?

Entertainment betting fungerar i princip på samma sätt som sportsbetting. Du tippar eller bettar på ett specifikt resultat, men istället för att betta på vem som ska vinna en sportmatch, så bettar du på vem ska till exempel ska vinna Idol, eller på vilken placering Sverige kommer få i Eurovision Song Contest.

Betta på realityprogram

Alla program där det finns någon form av tävlingsmoment inblandat kan man betta på.

Realityprogram så som Sveriges Mästerkock eller Biggest Loser har tidigare haft relativt hög betting statistik.

Betta på liveprogram

Det mest populära program att betta på är de som sänder live. Melodifestivalen och Let’s Dance är två förslag på de mest populära.

Du har säkert hört att under stora tävlingar pratar man mycket om att bettingbolagen har satt olika odds för de olika deltagarna.

Vad är odds?

Odds är kort förklarat sannolikheten att ett speciellt resultat ska inträffa. Oddsen räknas ut av bookmakers på spelbolagen, och kan antingen vara satta eller flytande.

Är de flytande odds kan de ändra sig ända fram till programmets start och är de satta så kan de inte ändras mer inför programmet.
– Odds mäts med siffror och decimaler, till exempel 1,3 eller 6,7.

Låga odds

Låga odds innebär att det är en stor sannolikhet för ett visst resultat, och höga odds innebär att det är en liten sannolikhet för ett visst resultat.

Är det alltså troligt att en viss person kommer vinna Idol, då är det låga odds på det resultatet, och är det inte troligt att en viss person kommer åka ur Sveriges Mästerkock, då är det höga odds på det.

Höga odds

När det är höga odds, du har satsat på det resultatet och det resultatet faktiskt inträffar, då får du en högre procentuell vinst än om du skulle satsat på en lågoddsare, men samtidigt är ju risken större i ett sånt läge.